Tuesday, January 24, 2012

Mengemaskini Laptop...

Saya hari ni berada di Taman Dinding, Ayer Tawar, Perak...
alhamdulillah selamat tiba semalam...
menaiki bas...
setelah 5 tahun tak naik bas...
terpaksalah...

Inilah bas yang saya naik semalam...selamat dan driver bawak steady...


sebenarnya...
naik bas ke bawak kete ke...
sama je masa perjalanannnya...
tapi kalau naik kereta suka hati bila mau jalan...
naik bas kalu...kena ikut time...
itu yang agak payah bagi saya...
sama jgk jika naik flight....
terkejar2...
tak best....tak best....
tapi lain orang lain keinginan...
masa bujang2 dulu...baik naik bas...jimat...
bila dah ada anak2....
baik drive sendiri senang nak stop...
makan2 ke....
tukar pampers ke...

berbalik kepada tajuk asal yang menyimpang jauh....
'mengemaskini laptop'...
saya terpaksa clearkan gambar2 lama dan di'bakar'...
ke dalam CD...
nak meringankan beban...
sbb ingat projek tahun ni buat custom album...
nak start business kecil2an...
harap2 berjaya...

lagi satu...
saya telah menyahaktifkan satu antivirus yang memang 'bebai'
nak diunistall...
semuanya saya ketahui melalui google....
setakat ni laptop laju je...layannnn.....
lepas ni nak upgrade jadi 4gb ddr driver...
baru cun nak edit guna photoshop...
yeah...
baru seronok nak berkarya...
tahun ni nak mantapkan lagi skill dalam photoshop...
nak belajar edit banyak2....
tahun depan jadi photographer sambilan....
hehehe...
kena ada angan2...
baru dapat digapai kemudian.....

Salah faham sebelum ni ingatkan:

orang yang berani sahaja akan berjaya....
rupa-rupanya setelah dibetulkan oleh huby :

orang yang nak berubah sahaja akan berjaya

2 comments:

  1. yeaahhhh!!!
    u can do it!!!!
    go go go..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyik komen jer...naper lama xupdate blog?
      rindu nk baca...hehe....

      Delete