Saturday, December 27, 2014

Lewat 10 hari....

hmmm....
dalam dok sedih2
baca berita pasal banjir....

dalam masa yang sama
dok mengharap....

akhirnya....
Miss P datang jua...

Sedih ke tak?

hmmm....

sebenarnya kena plan betul2
baru mental dan fizikal lebih bersedia....

so...
insyaAllah kalau dizinkan oleh Nya...
kalau ada rezeki lagi...

teringin untuk merasai saat2 manis itu lagi....

misi untuk kurus diteruskan..

Caiyok!!!!

#prayforpantaitimur2014

Wednesday, December 24, 2014

Testing...1..2...3

Hai...hai...hai....

Oleh kerana petang tadi dah tido banyak...
Maklumlah kurang sihat....
So malam ni ada la sikit masa....
Nak berblogging...

Petang tadi...
Dating lagi dengan Huby
Dengan misi mencari
Pisang Goreng Cheese...
Thank you to Mr Huby
Yang sabar dengan karenah
Isteri yang kuat makan ni...
Hehe....

So...
Berbual2 lah kami...
Seronok sharing2 kisah2 motivasi..
Itu yang selalu kami bualkan...
Supaya semangat masing2 tinggi

Sampai lah di Seksyen 7 Shah Alam...
Area belakang Jakel..
Dah kat situ member kata
Ada Pisang Cheese leleh...
Skali pusing tak jumpa..
Stop makan dekat kedai Wong Solo..
(betul kot nama ni..hehe)

Pas makan baru sambung misi cari
Kedai Mas Mono..
Jumpa...dan saya pun beli lah dua..
Tak mahal...RM5.50 je satu...
Tapi bila dingap....
Hmm..
Rasanya yang first time saya makan...
Masa pergi sambut anniversary...
Itu lagi sedap....

Nampaknya...
Kena pergi cari lagi la pisang cheese leleh
yang sedap dan memenuhi selera..
atau...
Buat sendiri...
Huhu...
Last choice...!!!

Ok....
Pastu misi beli makanan untuk anak2 dan Dani..
Ke AEON Bukit Rimau...
Mula2 Huby soh beli KFC..
Tapi dia nampak Chicken Rice Shop
Dia soh beli yang ni...
Ada nasi...sup....senang sikit...

Sambil2 tu pegi beli UPT test...
Banyak pulak pilihan...
So saya beli la yang tak pernah guna....

Balik je rumah terus test...
Memang tak sabar...
dan hasilnya mengecewakan...
sebab tak nampak line kedua...
tapi saya yakin 'ada isi'...
Sebab tengah selsema kan...
pastu ngidam pisang pulak tu..

Tapi takpe. .
Rilek luh...
Jangan dibuang upt test tu..
Sebab pengalaman ketika ngandungkan Faris Fikry..
Dan ngandung kali ke 5 yang gugur dulu...
Memang lama baru nampak..dan samar2..

Malam tadi cek semula....
Memang nampak line kedua...
Tapi teramatlah samar...
Confirm amik gambar tak nampak....
So....biar dulu la...
Nanti minggi depan test lagi..
Kalau leh tahan la...hehe...

Doktor kat HPJ pesan...
Soh datang terus dekat dewan bersalin
kalau pregnant semula....
Ntah la...malas pulak...
Tapi kena jaga betul2 kali ni...
Taknak pisang (lagi?) berbuah dua kali...
Huhu...

Takut sebenanrnya ni...
Bayangkan 3 lali gugur
Dalam masa Setahun....
dah la buat DnC...
huhu...sedih2....

Ok....kena discuss dengan Mr Huby
Next step nak buat apa....

Semoga kali ni...
DIA ada...
Amin....

Monday, December 22, 2014

Tahun 2014 Bakal Berakhir....

Alhamdulillah....
Masih berkesempatan untuk menulis di blog ini...
Hari tu ada tulis draf dekat handphone...
Berjela2 gitu...
Tapi tetiba ada sesuatu yang mengganggu konsentrasi..
So...biarlah post itu....

Hari nie Isnin...
Lagi seminggu nak meting kali pertama untuk 2015...
Meting guru...
Entah apa la jawatan untuk tahun hadapan...
Walau apa pun....hidup mesti diteruskan....

Sekarang ni....
Rasa nak berehat jer....
Walaupun dah macam2 aktiviti..
Yang dirancang sebelum cuti sekolah lagi...
Tapi...
Bila dah cuti..
Mood tu takde...

Tak tahulah kenapa...

Dah baca banyak dah pasal motivasi ni...
Hampir setiap hari dok gugel pasal menaikkan semangat..
Tapi tak boleh jugak..

Kenapa yer?

Tapi ada jugak perkara berfaedah yang dibuat....
Antaranya...
Balik kampung...hoho....
Best dapat jumpa Ma dan Abah...
Dan dapat tolong kemas umah sikit...
Walaupun balik kejap...
Tapi ada kepuasannya...

Pastu yang lain..
Rutin seperti biasa....
Bangun pagi...
Kemas2 umah..
Masak...
Cuci baju..
Then rehat...

Tapi cuti ni banyak berjalan.
Ada je bende nak dibuat...

Bila diingat2...
Time sibuk...
Boleh pulak buat multi-tasking job...
Mungkin sebab otak tengah bekerja...
So..rasanya...
Nak teruskan menikmati...
Keindahan cuti yang tak banyak hari lagi tinggal..

Hmm...
Lagi satu....
Miss P tak datang2 lagi nie...
Dah lewat 6 hari....
Tapi masa tak lewat...dah test 2 kali...
Dan negative...
Tengok lah esok...
Sebab dah cukup seminggu lewat..
Berbaloi la kot nak beli test kit tue...

Ok...
Itu sahaja catatan biasa...
Mungkin penutup tahun 2014...
Tahun yang sangat penuh dengan..
Linangan air mata.....
Kalau dalaman tak kuat...
Mungkin sudah lama tewas....
Nauzubillah....


Semoga rezeki itu ada....amin...