Monday, December 22, 2014

Tahun 2014 Bakal Berakhir....

Alhamdulillah....
Masih berkesempatan untuk menulis di blog ini...
Hari tu ada tulis draf dekat handphone...
Berjela2 gitu...
Tapi tetiba ada sesuatu yang mengganggu konsentrasi..
So...biarlah post itu....

Hari nie Isnin...
Lagi seminggu nak meting kali pertama untuk 2015...
Meting guru...
Entah apa la jawatan untuk tahun hadapan...
Walau apa pun....hidup mesti diteruskan....

Sekarang ni....
Rasa nak berehat jer....
Walaupun dah macam2 aktiviti..
Yang dirancang sebelum cuti sekolah lagi...
Tapi...
Bila dah cuti..
Mood tu takde...

Tak tahulah kenapa...

Dah baca banyak dah pasal motivasi ni...
Hampir setiap hari dok gugel pasal menaikkan semangat..
Tapi tak boleh jugak..

Kenapa yer?

Tapi ada jugak perkara berfaedah yang dibuat....
Antaranya...
Balik kampung...hoho....
Best dapat jumpa Ma dan Abah...
Dan dapat tolong kemas umah sikit...
Walaupun balik kejap...
Tapi ada kepuasannya...

Pastu yang lain..
Rutin seperti biasa....
Bangun pagi...
Kemas2 umah..
Masak...
Cuci baju..
Then rehat...

Tapi cuti ni banyak berjalan.
Ada je bende nak dibuat...

Bila diingat2...
Time sibuk...
Boleh pulak buat multi-tasking job...
Mungkin sebab otak tengah bekerja...
So..rasanya...
Nak teruskan menikmati...
Keindahan cuti yang tak banyak hari lagi tinggal..

Hmm...
Lagi satu....
Miss P tak datang2 lagi nie...
Dah lewat 6 hari....
Tapi masa tak lewat...dah test 2 kali...
Dan negative...
Tengok lah esok...
Sebab dah cukup seminggu lewat..
Berbaloi la kot nak beli test kit tue...

Ok...
Itu sahaja catatan biasa...
Mungkin penutup tahun 2014...
Tahun yang sangat penuh dengan..
Linangan air mata.....
Kalau dalaman tak kuat...
Mungkin sudah lama tewas....
Nauzubillah....


Semoga rezeki itu ada....amin...

2 comments: