Sunday, October 2, 2011

Tanggungjawab Semakin Berat....

Alhamdulillah...
setelah tergendala urusan pengambilan kereta baru semalam...
syukur hari ini semuanya telah selesai...
harap2 kereta baru ini selamat digunakan kami sekeluarga...
ini merupakan kereta ketiga la dalam keluarga kami...
insyaallah akan datang lagi...harap2nya...:D

yup....
dah tambah hutang lagi maka bertambahla tanggungjawab mencari rezeki
supaya mampu membayar hutang2 itu...
semoga dimurahkan rezeki olehnya....
harap terlalu besar dah menggunung tinggi...

perasaan?
lepas dapat kunci....
terus menjadi perasmi....
ingatkan anak2 akan happy...gembira sebab ruang duduk penumpang lebih luas dan selesa....
tapi...
biasa la...budak2....
mereka tetap sama walau keadaan berbeza...
gaduh2..bising2....aduhai....
apa lagi...radio kasi bingit.....:D
memula ingat nak terus balik....
gerun jugak bawak kete baru....
besar pulak tu...
tapi encik huby soh bawak jalan2...
apalagi...
terus col eni....
speed to bangi...
shopping dkt kasih ibu dan manjaku bangi...
beli car seat khas untuk aira yang jelita....:D
sebab dia telah menjadi gugud girl masa dalam kereta ontheway ke nesery...
sebagai reward...
kena beli car seat yang lebih selesa...
kenapa tidak survey dulu?
itu soalan adik saya....
oh tidak...zaman survey2 ni sudah berlalu...
nak pilih car seat ni pun jenuh berkejar2 dgn abg2 aira...termasuk anak sedara....
mesti pekerja tu bengkek je kat budak2 ni....
asyik kena kemas jer...
what to do...they're kids..!!!
so....terus dirembat....over budget 70hengget...
boleh la...kena catu makan sket kat kantin...huhu....

then...dengar citer gaji naik...
wah2...seronok tu....
tapi berita ini belum disahkan secara hitam putih...
sy hanya mendengar hasil perbualan kosong antara adik beradik tadi...
kalau betul syukur lah...kalau tak, nak buat mcm mana....

bercerita lagi mengenai kereta...
bila bawak keta besar ni ....
pandangan org terus berubah....
padahal org di dalam nya adalah org yg biasa....
maknanya....
darjat dan kebesaran masih dipandang mulia...
dunia...saya pun begitu juga.....kot...:D:D
tapi tak kisah...
sbb saya takut nak bawak kete itu...
sbb ia besar
dan sy rasa belum selayaknya
mendrivekan kereta itu...
takpelah..
biarlah encik huby yg guna...
sy masih ada kereta yg pertama....
di hati.....

Senyuman di hati yang berbunga2 indah....harap2 ia akan membawa kegembiraan....