Friday, February 3, 2012

Tahniah Suamiku.....I love you...

Alhamdulillah...
betullah kata abah...selepas kereta hilang...
penglibatan papa dalam score A akan membuahkan hasil...
setelah pelbagai peristiwa yang menimpa keluarga kami...
akhirnya...
pada 2 Februari 2012...

5 figure income earner..syukur...

Syukur alhamdulillah....
akhirnya tercapai jugak hasrat papa...
semoga mendung akan berarak pergi....

bukan senang nak jadi senang....
tapi bukan susah nak jadi susah....

sebagai isteri...
kadang kala kesabaran itu nipis bak kulit bawang...
cuma mampu memanjatkan doa kepadanya...
agar dikurniakan rezeki yang melimpah ruah...
untuk mengubah taraf hidup keluarga...
menjadi lebih baik daripada yang ada sekarang...

insyaallah....

The New Beginning...
Dinner yang diadakan di PICC...
Saya ikut serta sekali  dengan anak teruna...
nak merasai pengalaman bersama dengan team huby...

Sepanjang majlis berlangsung...
Otak saya membandingkan situasi dalam dewan ni
dengan keadaan di sekolah...
suasana dalam dewan penuh dengan aura2 yang positif
dan semangat yang padu...
daripada semua yang hadir...

terasa meremang bulu roma...
dan
saya pun terikut sekali dengan pekikan semangat mereka...
motivasi secara tak langsung untuk diri sendiri...:)
kalau kat skolah...semua buat hal masing2...

betul kata sifu aziz...
kalau dalam bidang ni....semua pakat bantu membantu....
kalau bidang lain...nak tengok orang jatuh lagi ada....

itu yang sedang saya alami di sekolah...
sedihkan?
sedangkan cikgu sepatutnya dikelilingi dengan mood2 yang positif
dan bertenaga...
supaya pengajaran boleh berlangsung dengan baik...
murid2 pun gembira bila cikgu positif...
tapi nak buat macam mana....

hai....hai....hai...
mimpi la kalau terjadi seperti yg diharapkan....

memang tak rugi la saya ikut huby semalam...(walaupun merangkap fotographer...tak kesah...hehe)
sambil2 berkongsi kegembiraan dengan huby....(dan sampai rumah pukul 4 pagi.....ngantuk....)

semasa huby sharing...
dia sebak...
saya faham kenapa dia sebak...(huhu....)
sebab....
bukan senang nak jadi senang....
sampai demam2 pun kena kerja jugak...
semata2 nak capai target
untuk naik pentas semalam...

dan ada satu lagi sebab kenapa dia sebak...
huhu....
mula2 dia tanak citer...
lepas kena paksa...
dia cerita jugak...

oleh sebab itu...anis pun ajak dia join group ni....
memang seorang leader yang baik (walaupun garang giler...takut.....)
sebab selalu follow up...

haha...
teringat guru besar lama...
sebab takut la...
sekarang kitorang jadi cekap bekerja...
bagi je keja apa...
insyaallah boleh dilaksanakan....

walaupun pahit tapi hasilnya seperti madu...

semoga semuanya dipermudahkan selepas ini....
amin.....

top 5th income earner & new 5 figure income earner...
p.s: MIL pesan buat solat sunat dhuha supaya rezeki dibuka seluas2nya....insyaallah....

1 comment:

  1. alhamdulillah....
    tahniah untuk suami dn juga isterinya skali yg sentiasa memberikan semangat..hehe

    moga selepas ini nida pula yg akan ke pentas cemerlang...aminnn

    ReplyDelete