Tuesday, February 21, 2012

Anugerah...cantik dan kacak....

Alhamdulillah...
laptop sudah tidak panas...
sudah ada internet security kaspersky...
moga2 dipermudahkan untuk  urusan editing...

sudah 2 hari menapak ke sunway piramid..
parking memang cun time petang...
boleh pegi lagi bawak semua anak2...
makan2 kat kfc....
sambil main mainan...
insyaallah...

sambil2 servis laptop tue...
jalan2 sikit...
servey handphone...
banyak kedai kat sini...
mcm mana la diorang nak survive...
yang penting mulut kena manis...
muka kena manis....
persaingan memang tinggi...

tapi sepanjang pengamatan saya...
kebanyakkan tokey bukan ada sebuah kedai je...
kedainya dalam 2-3 dalam area yang sama...
sebab tu diorang mcm tak kesah je bila kita nak blah pegi tempat lain...

so...
cerita saya survey handphone...
mula dari semalam lagi...
iphone dah memang tolak tepi dah...
yang dalam pertimbangan samsung s2...nokia n9...htc desire HD...

masa survey tu...
soalan pertama yang ditanya biasa...
'you budget brapa?'....
sekarang ni rasanya budget dah belakang kira...
swipe je kad...confirm boleh beli...
so...itu jawapan saya pada mereka...
(jenuh nak bayar bulan2...fuhhh.....)

so...(lagi sekali....hehe)
soalan mereka...
'apa yang you cari pada handphone.'
jawapan saya (yg kaki bergambar....)
sudah tentu...
kamera...full HD video...storage...
kalau internet tu lebih puas rasanya kalau tgk kat laptop
atau pc...
jadi mereka mencadangkan beberapa option yang sesuai...

nokia : ada brader ni suggest n8 sebab camera 12mp carl zeiss...full HD video...rega 1350...
htc : mahal ada, murah ada...tapi yg sy jumpa tgh promo htc desire hd...rega 1190...ok la...
samsung : galaxy s2 adik dan abah dah pakai...malas nak beli yg sama...riki2 notes...tapi mahal sangat..
 org tu suggest samsung w...rega 999...

kalau ikut hati...
mmg dah swipe dah tadi...
dah la baru je amik c.card baru...
masih suci murni lagi...
tapi otak masih waras...
tak berapa perlu sangat gadget2 tue...

hmm...
yang penting...
berkaitan dengan tajuk entry...
bila jurujual tu cantik ke kacak ke...
boleh jadi salah satu penarik orang nak ke kedai...
tambah kalau cakap lembut...
sejuk telinga mendengar....
layan soalan kita yang bukan2...
tak sombong...
memang masyukla nanti...
bukan senang nak dapat custemer....
kena ikhlas bila berbicara...

handphone? laptop? dslr? ----> upgrade yang mana dulu???

No comments:

Post a Comment