Saturday, April 14, 2012

Macbook Pro....

Azam baru nak letak post yang bergambar hari2...
takpe...
'hero tok ggaduh'....hehe
tak tahu apa kaitan...
tapi lama dah nak post kata2 tue...
kata2 xbf....hehe...

hari ni bershoping sakan di Sunway Piramid...
anak2 tinggal dengan papanya...
yeah...
masa untuk diri sendiri hari nie...
sekali sekala tanpa anak2 dan suami seronok juga...
tapi beli barang tu memang untuk anak2 je...
untuk diri sendiri ada la sikit2...

tujuan ke sana nak beli baju untuk faris...
tapi stop beli barang yg tak berkaitan byk pulak...
itu biasa...

then...
bila dah rasa duit makin nipis baru la ingat tujuan asal...
macbook pro...

member suggest survey dekat machine...
kedai jual apple...

hmm...
tak tahu nak tanya apa sebenarnya...
skrg bukan mcm dulu...
nak tahu pro or cons...
just google...
just tgk body dia....mmg solid dan kemas...
geram jgk tgk....
tapi reganya untuk macbook yg paling murah dan spec paling adik
RM 3699....
fuhh....
rasa kayanya kalau boleh beli....
kalau pegi survey dekat kedai lain diorang soh amik asus...
spec dia harga 2k lebih bersamaan dengan harga macbook pro rm7k....
hmm...

tapi bila dibaca dalam review...
banyak yg kata macbook lebih stabil...
bukak banyak program pun tak hang....
smooth jer...
patuh antivirus memang tak perlu la...
ketahanan tu tak pasti...
kena tanya hantu apple...

apa2 pun...
masih dalam pertimbangan lagi...
walaupun laptop yang ada ni masih elok...
tah la...
tengok la camne...
isnin ni nak pegi format laptop nie...
harap2 laju la pas format nanti...

Sayang barang-barang lama....

2 comments: