Sunday, October 7, 2012

Tekad Yang Bulat....

Alhamdulillah...
selesai sudah acara bbq dengan adik2...
rancangan dibuat secara tak sengaja...
mula2 disebabkan nak pegi tengok rumah di Dengkil...
saja-saja suggest buat bbq kat umah Abe...
dan bermalam di sana...

So...patutnya last week buat semua2 nie...
tapi sebab last week ada LADAP kat sekolah...
so di bawa ke hari ini...
lagi pun Nora isteri Juwe cuti hari sabtu...
minggu lepas dia keje siang....
 
susah jugak kerja ikut shif nie...
 tapi takpe lah...
yang penting sama2 kena bertolak ansur....

so...
tinggal lah huby kat rumah sorang-sorang...
sebelum tu ada la gaduh-gaduh manja...
hehe....

bila dah takde depan mata nie...
baru la tau nak cari bini dia rupanya...
haha...
kelakar pun ada...

betul la orang kata...
bila dah tak ada....
baru mula terasa rindu....

so...boleh diamalkan selalu...
tinggal-tinggal suami nie...

walau apa pun...
semoga apa yang ada kekal sampai ke syurga yang abadi...
 insyaAllah...

berkaitan dengan tajuk entry hari ini....
'TEKAD YANG BULAT'
hehe....

dah lama saya mengamalkan...
cara hidup yang tidak sihat..
makan banyak...
makan malam....

so...
selepas 2 hari bersama adik2 dan adik2 ipar...
tiba-tiba rasa nak berubah...

nak berubah ke arah lebih sihat...
Almadani ni seorang yg conscious pasal berat badan...
dia selalu la nasihatkan kak longnya mengenai diet nie...
tapi yelah...

alasan yang 'lame'  
STRESS!!!

tapi memang betul pun....
kalau stress rupa2nya...
hormon badan akan merembeskan hormon endorfin yang menyebabkan...
rasa nak makan selalu...
oh tidak.... 

jadi...
hari ini saya rasa gembira...
sebabnya mungkin persekitaran...
dan salah satu sebab utama

HUTANG KERETA DAN SETEL...
yahooo!!!


dah hilang satu stress besar....
stress yang lain pun ada...
tapi kurang sikit berbanding yang ini...
macam-macam dugaan atas dunia nie...

insyaallah...
semoga saya lebih sihat lepas ni...
badan lebih ringan...
lutut tak sakit lagi...
macam orang tua...
baju semua boleh muat balik...
hati gembira...
suami gembira...
anak-anak gembira...

SEKIAN....

1 comment: