Wednesday, January 26, 2011

Penatnya jadi photografer..

Fuh...penat....hari ni sekali lagi saya melaksanakan sesi fotografi di sekolah..
walaupun hanya ada dalam 20 orang guru...tapi still rasa penat sbb terpaksa berkejar ke sana sini...
saya tak kisah...saya yang kejar orang untuk bergambar...
kalau nak tunggu orang je...mungkin diorang malu..atau sibuk...
alhamdulillah takde yang bersikap ego...
tanak bergambar....
memula ada gak sebenarnya...tapi saya berdiplomasi dengannya...
api takleh dilawan dengan api...
saya cakap slow2 dengannya...keperluan gambar ini diambil..
sebenarnya saya buat sesi fotografi nie dengan kerelaan sendiri...
takde paksaan...mesti semua orang pelik...haha...
ke ada orang kata...saya ni takde keje ke nak amik gambar jer...
hmm...saya buat semua ni atas rasa tanggungjawab...
saya rasa saya mempunyai kemahiran dalam bidang ini...
apalah salahnya saya menawarkan perkhidmatan secara ikhlas dan rela...
sebelum kena suruh..haha..saya memang pantang kena suruh....
kenapa yer...?

selepas ini proses mengedit gambar pulak..
saya ingat saya akan buat untuk beberapa orang rakan saya dahulu...
yang telah menolong saya dalam dua tiga hari ni...
yelah...buat baik dibalas baik...
kalau tak, susah saya tanpa pertolongan mereka...
alhamdulillah mereka nak tolong..
walaupun tak besar, tapi ia dapat memudahkan kerja saya...

insyaallah...kejap lagi saya akan buat untuk mereka...

*penat sungguh hari nie...dah la sampai rumah pukul 2.30...kul 3.30 dah kena bertolak ke sekolah...sampai pulak kat rumah kul 6.00*

4 comments:

  1. betul2..kepakaran dan ke'passionan' dlm bidang fotografimu jgn disiakan..hehe

    benda gini klu org minat xrasa susah..kan..hehe

    saya pun letih arini...skolah saya pun ada latihan road run petang td..hahahaha

    ReplyDelete
  2. 'saya pun letih arini...skolah saya pun ada latihan road run petang td..hahahaha' adus.....tak tahan gelak tgk statement nie...haha...

    insyaallah...cuba sedikit demi sedikit...ilmu yg ada kalau tak amal rugi.....:D:D

    ReplyDelete
  3. shafendi-sila folow...hehe...catatan cerita ceriti utk menceriakan hati...(ewah...!)

    ReplyDelete