Tuesday, September 25, 2012

Zikir Pengubat Hati....

Setelah sekian lama tidak berblogging....
hari ni tetiba terasa nak update blog...
bukan apa...rasa seronok pulak bila baca blog orang lain...
sebenarnya bukannya rajin sangat update blog ni...
sekarang pun update sebab nak follow beberapa blog yang menarik...

kali ni mood lebih terarah pada jahitan...
sebabnya...
huhu...
tadi dok google pasal cara nak settel problem mesin jahit...
sekali terlayan pulak blog orang2 yg rajin menjahit nie...
ffuuuhhh...

semangat tetiba datang balik...
bukannya tak pandai...
tapi malas....

pagi tadi bermuzakarah (betul ke nie....)
bertanya dengan ustaz sikit....
pasal penyakit hati nie....
sebab sekarang ni rasa teramatlah serabut sangat....
fuhhhh.....

dia kata...masalah org zaman sekarang nie...
lebih mementingkan zahir....
yelah...
contohnya macam nak beli kereta ke...
rumah ker...
pakaian baru....

tapi bab batin ni takde pengisian...

dia kata mengikut hadis rasullullah...
cara terbaik untuk mengubati hati yang sakit nie...
ialah dengan berzikir....

zikit terbaik...

Subhanallah...
Alhamdulillah...
Allahuakhbar....

ya allah....
zikir yang pendek dan mudah ni sudah memadai untuk mengubati hati....
selepas itu jugak saya berzikir....
alhamdulillah...
dengan kuasa Allah...
terasa tenang sikit hati nie....

huhu...
rasa nak nangis je masa bersembang dengan ustaz...
tapi control....
huhu....

lepas tu ustaz pesan lagi...
nak jaga hati ni kena elakkan daripada berbuat maksiat
atau dosa2 kecil...
laju je mulut tanya...
kalau dosa dengan suami tue dosa kecik ke besar...
haha...

macam sesi tanyalah ustaz pulak tadi...

tapi yang penting...
pengisian hati itulah cara terbaik untuk 
mengubati hati yang parah atau kronik
mmg dah tahap emergency
mcm hati saya ni....

dia suruh saya baca kat internet...
imam ghazali katanya....
google pengisian hati...(tak ingat la pulak...)

insyaAllah akan penuhkan hati dengan zikir...

Semoga boleh istiqomah dalam berzikir...

Subhanallah..Alhamdulillah...Allahuakhbar....

 



No comments:

Post a Comment